It is currently Tue Dec 07, 2021 6:07 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: ERROR in ./configure
PostPosted: Fri Jul 26, 2013 12:16 am 
Offline

Joined: Sun Jul 07, 2013 8:48 am
Posts: 8
Hi guys,
so I' m new to Galprop but I read the README file carefully. There is an error message when I run ./configure that I cannot
figure out what's the problem.
I have already installed : cfitsiomccfits,healpix,clhep and created the directories: Galdefiles, Fitfiles and datfiles.

So I ran:
./configure --with-cfitsio=/home/farinaldo/Documents/cfitsio --with-ccfits=/home/farinaldo/Documents/CCfits --with-healpix=/home/farinaldo/Documents/Healpix_3.11/src/cxx/generic_gcc --with-gsl=/home/farinaldo/Documents/gsl-1.16 --with-clhep=/home/farinaldo/Documents/2.1.3.1/CLHEP --prefix=/usr/local/include/CLHEP --with-galdef=/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984/source/Galdefiles --with-fitsdata=/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984/source/Fitfiles --datadir=/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984/source/datfiles

At the end I get the message:

In file included from Galaxy.h:11:0,
from galprop_classes.h:14,
from D_pp.cc:15:
Skymap.h:21:25: fatal error: CCfits/CCfits: No such file or directory
compilation terminated.
make[2]: *** [D_pp.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984/source'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984'
make: *** [all] Error 2

Any suggestions?
Thanks in advance!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ERROR in ./configure
PostPosted: Fri Jul 26, 2013 12:29 am 
Offline

Joined: Sun Jul 07, 2013 8:48 am
Posts: 8
I solved partially the problem by reinstalling CCFITs.
Now I am getting the error:

RadiationField.cc:704:46: instantiated from here
./Skymap.h:173:23: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions [-Wsign-compare]
make[2]: *** [RadiationField.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984/source'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/farinaldo/Documents/galprop-54.1.984'
make: *** [all] Error 2

Help please!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ERROR in ./configure
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 9:58 pm 
Offline

Joined: Wed May 17, 2006 2:35 pm
Posts: 19
Location: Santa Cruz, California
Are you compiling with warnings flagged as errors?

_________________
Dr. Troy A. Porter
Hansen Experimental Physics Laboratory
452 Lomita Mall
Stanford University
Stanford, CA 94305


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ERROR in ./configure
PostPosted: Thu Aug 08, 2013 1:14 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Oct 21, 2009 6:30 pm
Posts: 47
Location: Stanford U.
I think this issue was resolved: viewtopic.php?f=6&t=163

_________________
Andrey Vladimirov
http://galprop.stanford.edu/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ERROR in ./configure
PostPosted: Thu Aug 08, 2013 9:42 am 
Offline

Joined: Sun Jul 07, 2013 8:48 am
Posts: 8
Yes. It was solved.
I just had to install the Healpix2.20 instead of a newer version of Healpix.

Thank you all.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group